Elämä on jatkunut. Löysin toisen, mutta se ei ole samanlaista. Jotain puuttuu eikä meistä tule mitään, sen tiedän. Silti uusi toivo, uudet suunnitelmat ja haaveet auttoivat. Tuntuu hyvältä olla jonkun lähellä, mutta tämä ei ole se oikea. Olisi ehkä kannattanut odottaa sittenkin vielä; nyt en tiedä mitä haluan.

Entinen puolisonikaan ei tiedä mitä tekisi. Hän on mustasukkainen eikä halua minun etenevän. Suutuin siitä aluksi, kunnes viisas ystäväni sanoi, että juttumme ei ole ohi. Ajattelin asiaa. Kaikki näyttää ohimenneeltä, mutta ehkä ei olekaan? Hän ei ollutkaan itse valmis lähtemään. Nyt en tiedä, olisinko valmis ottamaan hänet takaisin. Hän on sanonut haluavansa jatkaa. En tiedä mihin uskoisin. En osaa enää sanoa, mitä haluan tai toivon. Elän edelleen hetken kerrallaan. Ahdistus on kuitenkin helpottanut ja olen työkykyinen. Se on hyvä, sillä olisin saattanut vajota kuiluun. Nyt luulen meneväni sen yli.

Ihmiset ympärilläni ovat olleet ihania; en ole tiennytkään, kuinka paljon minulla on ystäviä. Olen yrittänyt kertoa heille, kuinka tärkeää heidän tukensa on ollut. Uskoni ihmisten hyvyyteen on palaamassa. Tiedän nyt, että kaikki eivät ole ilkeitä ja pahantahtoisia, vaikka jotkut ovatkin.